Er zijn veel goede redenen waarom het heel logisch is om gember een “superfood” te noemen. Het biedt veel vitamines, vezels, natuurlijke antibiotica en andere geweldige componenten die ons lichaam kunnen versterken. Het enige nadeel is dat gember een intense smaak heeft. Sommige mensen vinden het geweldig, terwijl anderen er gewoon niet helemaal aan kunnen wennen. Dat gezegd hebbende, er zijn veel onopvallende manieren om gember in je dieet op te nemen, zelfs als je de smaak niet lekker vindt. Om je wat extra motivatie te geven, hebben we 10 zeer overtuigende redenen verzameld waarom je deze wonderbaarlijke groente niet mag negeren.
Gember heeft een zeer unieke smaak die vaak ook behoorlijk pittig kan zijn. De smaak wordt vaak beschreven als stimulerend, waardoor gember ideaal is voor ochtendthee. Je wordt er niet alleen wakker van, maar het geeft ook een echte boost aan je immuunsysteem, ideaal als je een beetje in de put zit of een flinke verkoudheid hebt opgelopen. Gemberthee smaakt ook erg lekker als je het goed bereidt, je kunt wat limoensap of suiker toevoegen om je persoonlijke sweet spot te vinden.
Migraine is erg pijnlijk en ongemakkelijk. Wetenschappers weten niet precies waarom, maar het is bekend dat gember helpt bij hoofdpijn, waaronder migraine. We raden u ten zeerste aan om uw gebruikelijke migrainemedicijnen te combineren met wat gemberthee de volgende keer dat u voelt dat u wat verlichting nodig heeft.
Lees verder op de volgende pagina