Het maakt niet uit welke tijd van het jaar het is, een blikje fris of bier drinkt het lekkerste weg wanneer deze ijs- en ijskoud is. Soms heb je dorst, of simpelweg gewoon zin om je blikje te drinken en is het nog niet koud. Je bent het vergeten in de koelkast te zetten of je hebt je drinken net gehaald. Een halfuurtje in de vriezer leggen misschien? Welnee, dat kan sneller. En zelfs binnen twee minuten! Dat kan zo:
In onderstaande video zie je hoe je een blikje frisdrank of bier in slechts twee minuten van kamertemperatuur tot 5°C verkoelt. En het enige wat je hiervoor nodig hebt is een kom met water, wat ijsblokjes en… zout?!
Het enige wat je dus hoeft te doen is een handje ijsblokjes in een kom met water doen, er een paar lepels zout bij te gooien en even goed te roeren. Leg je blikje(s) in de kom en wacht twee minuten. Wedden dat ze daarna ijskoud zijn?